TCS IT WIZ 2015 Hyderabad prelims

Tcs IT wiz is back with a bang.Here is the set of questions asked in prelims at hyderabad held at 31st August :-

1.Hawkeye is a technology service released by the government of which city? (It helps in women protection ….etc)
Ans:Hyderabad
2.Which company acquired Kirananow to help in grocery service in India?
Ans:Amazon
3.Founders of which company ?

Ans:Uber
4.Which TCS owned subsidiary helped the government and has Ramnathan Ramana as its CEO ?
Ans:CMC
5.Which famous Mathematician lends his name to the Science and tech column of The Economist
Ans:Charles Babbage
6.Pavel Baudis created which antivirus software in 1990s in order to counter the famous Vienna Computer Virus ?
Ans:Avast
7.Which communication technology is depicted here ? (Options : Wifi , Bluetooth, NFC)

Ans:NFC
8.Logo of ?

Ans:Google Goggles
9.Identify

Ans:Criminal Case
10.Which company was founded as Control Video Corporation and then later bought by Verizon of 4.4 billion dollars ?
Ans:AOL
11.Which co founder of Facebook founded Asana and is a philanthropist
Ans:Dustin Moskovitz
12. X began as a response to disaster. Japan’s devastating Tōhoku earthquake in March 2011 damaged telecommunications infrastructure nationwide, obliging employees at NHN Japan, a unit of Korea’s NHN Corp, to rely on Internet-based resources to communicate.
Ans: Line
13.Makemytrip sponsores which IPL team ?
Ans:Sun Risers Hyderabad
14.Which person co-authored the book ‘A Japan That Can Says No’ with Shintaro Ishihara, the then Minister of Transport and leading LDP figure who would become governor of Tokyo ?
Ans:Akio Morita
15.Which celebrity founded ArtPop ?
Ans:Lady Gaga
16.Which company  purchased a small wireless technology company called Cloudhopper to boost their SMS services ?
Ans:Twitter
17.”Still using credit cards to pay bills?” Is a campaign launched by which famous website?(hint:They own Snappy Solutions)
Ans:Snapdeal
18.Which term comes from including the entire life of a person in a brief display able media,similar to webcast and broadcast
Ans:Lifcast
19.Headquarters of ?

Ans:Airtel

The cutoff was 13 .

Shamelessly copied from http://briteit.blogspot.in/2015/08/hyderabadprelim2015.html 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s